Masa de Paşti este una foarte săţioasă şi gustoasă, însă arnea de miel trebuie consumată în cantităţi mici, ouăle sunt grele la ficat, iar salata boeuf este o bombă calorică. Şi atunci ce facem? Renunţăm la toate bucatele tradiţionale de teama kilogramelor în plus? Nici gând. Trebuie doar să le consumăm cu băgare de seamă.
Salata boeuf este unul dintre preparatele tradiţionale ce nu lipseşte de pe masa de sărbătoare. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că aceasta poate fi bună, dacă respectăm o condiţie, scrie clickpentrufemei.ro.
CITEȘTE ȘI: O gustare delicioasă şi sănătoasă: Cum se prepară salata cu ouă nemţească
„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.
Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.
Nu trebuie să renunţaţi la salata boeuf în zilele de sărbătoare, de teama caloriilor, ci doar să folosiţi maioneza cu zgârcenie.
„Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.
Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a continuat aceasta.